Торта Негърче

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5016k
Торта Негърче1 / 2
15/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Приемаме всякакви покани, в които е включено похапването на торти в приятна компания, особено ако тортата е Негърче"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 125 г, за заливката
  • какао - 1 с. л.
  • вода - 7 с.л.
  • захар - към 1 ч.ч. пудра
  • шоколад - 100 г, черен, за глазурата
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л., пудра
  • ядки - стафиди, орехи, бадеми и ли по - избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко. Щом шупне започнете да го разбърквате в купа със захарта и последователно добавете олиото, брашното, канелата и какаото. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тавичка и сложете да се пече в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна. Готовността се проверява с клечка. Готовият блат се оставя да изстине и се разрязва на две части.

Направете заливката като разтопите в съд на котлона маслото, какаото, водата и захарта. В тортена чиния, сложете единия блат, залейте го обилно със заливката. Следва да приготвите глазурата, като на водна баня сложете да се разтопи натрошения шоколад с пудрата захар и 1 с.л. какао. Отделно разбийте сладкарската сметана.

Започнете внимателно да я обърквате с леко топлата шоколадова смес. Покрийте с глазурата блата, поръсете с натрошени ядки и сложете втория блат. Залейте го с останалата заливка, отгоре поръсете с ядките и покрийте изцяло тортата Негърче с глазурата. Оставете на хладно, за да стегне.

Рейтинг

4.2
58
46
32
21
10
Дай твоята оценка: