Яйца по панагюрски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3216k
Яйца по панагюрски
Снимка: Admin
1 / 9ВИДЕО
01/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Класическа и винаги актуална рецепта за яйца по панагюрски, която няма нужда от реклама!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода да заври и прибавете оцета. Щом кипне, намалете котлона и чукнете от съвсем ниско едно по едно яйцата. Може да ги чуквате в черпак и така да ги пускате във леко врящата вода. Внимавайте яйцата да не залепнат за дъното или едно за друго. Варете ги до желаната твърдост на жълтъка.

Загрейте олиото на котлона, прибавете червения пипер и бързо разбъркайте за кратко, за да не загори. Чесънът пресовайте или го накълцайте на ситно.

В две чинии натрошете по малко сирене, сложете по три яйца, по 2-3 с.л. кисело мляко, отгоре отново натрошете сирене и залейте двете порции яйца по панагюрски със запърженото олио.

Рейтинг

4.8
527
42
33
20
10
Дай твоята оценка: