Картофи по руски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
02/02/2016
"Лесни хрупкави картофки по автентична руска рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо55 850
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 400 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме на по-тънки филийки картофите. Нарязваме лука на полумесеци.

В тиган с нагорещено олио сипваме картофите, върху тях слагаме лука и пържим под капак. На всеки – 3-4 минути обръщаме картофите и пак похлупваме. Пържим до готовност.

Картофите трябва на места да са препеченки и хрупкави. Посоляваме и сервираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivo
Ivo
02.02.2017 18:10
Скилидка- 2 не е лошо и копър /розмарин за подправка.
0
0