Турска супа от карфиол

09/06/2009
Емилия
отЕмилияНовак
"Поглезете корема си с нежна супа от карфиол, който взехме назаем от Турската кухня "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 606
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробения на цветчета карфиол и нарязаната на малки кубчета целина покриваме с вода, добавяме сол и на среден огън ги варим, докато омекнат. Прецеждаме зеленчуците.

В друг съд запържваме брашното около 2 мин. в масло и добавяме месния бульон. Изчакваме да заври и добавяме пасираните зеленчуци.

Разбитите с мляко жълтъци сипваме в супата и я оставяме да поври още малко.

Поднасяме с пържени хлебни кубчета. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар