Баница с лобода и ориз

тинтинНовак14
01/05/2011
"Излезе ли зеленкото, пригответе от тази страхотна баница, защото с пресен лапад най-вкусна става "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 881
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 400 гр.
  • лобода - 1 ч.ч. попарен лапад
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сирене - 200 гр.
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 гл.
  • олио - 2/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза в 3 ч.ч. вода с 3 щипки сол. Отцеждаме.

Лободата /лападът/ попарваме във вряла вода. Отцеждаме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лукът настърган и лободата. Смесваме изстиналият ориз, лободата, натрошеното сирене и разбърканите яйца.

Корите, 2 по 2, запичаме във фурната, като оставяме по 2 сурови кори за отдолу и отгоре.

В намазнена тавичка нареждаме отдолу 2 сурови кори - слагаме плънка, печени кори - плънка... и накрая-отгоре завършваме със 2 сурови кори.

Набучваме с вилица, заливаме с горещо олио и печем във фурната на 180 градуса, докато се зачерви. Вадим, мажем с масло и завиваме да се задуши и поомекне.

Като поизстине, нарязваме на парчета.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар