ezine.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Сиропиран тиквеник

Сиропиран тиквеник

тинтин
Новак
307333k
Сиропиран тиквеник1 / 8
01/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8-10
"Има време за потене във фитнеса и време за похапване на сиропиран тиквеник! Кое време е при вас?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката тиквата се настъргва на едро ренде и се запържва в 100 мл. олио. След което се разбърква с 1 ч.ч. захар, орехите, канелата и галетата.

Корите се нареждат в тава, обилно намазана с олио, като през 3 кори се слага от плънката. Отгоре завършваме с 3-4 кори;

Режем като торта на триъгълници и поливаме с останалото олио. Печем в умерена фурна до зачервяване.

След като извадим тиквеника от фурната, го заливаме топъл със студен сироп от 1/2ч.ч. захар + 1/2 ч.ч. вода. Завиваме да се задуши.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

4.3
58
45
33
20
10
Дай твоята оценка: