Запеканка със зеленчуци и скариди

17/04/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаНовак126146
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо85 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 093
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите и ги полейте с пресен лимонов сок, малко сол и черен пипер. Оставете да престоят половин час.

През това време загрейте маслото в голям тиган с капак. Сложете скаридите да се задушат. Когато омекнат добавете нарязаните на едро лук и чушки, морковите на кръгчета, граха и долейте след минута виното. Изчакайте да заври и добавете сметаната заедно с 2 с.л. галета. Разбъркайте добре и овкусете с подправки.

Изсипете сместа в намаслена тава и сложете да се пече, докато водата се поизпари. Извадете и поръсете с настъргания кашкавал и 1 с.л. галета. Върнете във фурната и запечете до златист цвят. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Росица Симеонова
Росица Симеонова
10.07.2013 14:12
Здравейте! Днес потърсих в нет ястие със скариди, понеже ги готвя или саганаки, или с ризото и ни бяха поомръзнали:) Намерих тази рецепта и ми допадна. Приготвих ги точно по Вашата рецепта. Много вкусно ястие в добавка със зелена салата! Благодаря Ви от сърце.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв