Пиле в саламура

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3227k
Пиле в саламура
15/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на порции, загрейте олиото в дълбока тенджера и го запържете равномерно. Сложете почистените цели домати в тава с малко вода и олио и ги запечете.

След това оставете тавата под наклон, за да се отцеди водата. Чушките и доматите се обелват, нарязват и посоляват. Долейте към запърженото пилешко около 2 литра гореща вода, прибавете и зеленчуците.

Похлупва се леко и се оставя да ври 30 минути. След това добавете нарязания чесън, чубрицата, малко сол и черен пипер на вкус. Оставете да покъкри още 10 минути и отстранете от огъня.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: