Пиле по киевски

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
15/04/2011
"Знаете ли защо това пиле е толкова прочуто?"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 962
  • Преглеждания за месеца200
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1.5 кг пилешки гърди (4 броя)
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • чесън - 2 скилидки, за маслото с подправки
  • лимони - 1 малък
  • масло - 100 гр
  • магданоз - 3 с.л. пресен, наситнен
  • пелин - 1 с.л. дребно нарязан
  • лук - 1 с.л. песен, дребно нарязан
  • сос - 2 ч.л. Табаско
  • ликьор - 2 с.л. анасонов
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • яйца - 2 броя, за панировката
  • брашно - 100 г
  • хляб - 100 г сух, без корите или галета
  • олио - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите маслото с подправките за това традиционно украинско ястие, първо накълцайте чесъна, настържете лимоновата кора и изцедете самия лимон. Смесете първо 1 с.л. лимонова кора и сок с маслото, а след това започнете да прибавяте наситнения магданоз, дребно нарязания пелин и лук, добавете соса Табаско и ликьора и овкусете със сол и черен пипер на вкус. От тази смес оформете руло с дължина 11 см и дебелина 6 см, увийте го във фолио и го сложете във фризера за 10 минути да е стегне.

През това време вземете пилешките пържоли и направете с нож джоб през средата. Овкусете ги обилно със сол и черен пипер навсякъде и ги поставете между найлоново фолио. Начукайте ги внимателно, за да станат с дебелина 0, 5-1 см.

Разбийте яйцата за панировката. Извадете маслото от фризера и го разрежете на 4 парчета. Във всяка разрязана пилешка пържола сложете по 1 парче от зеленото масло. Размерсете брашното с малко сол и черен пипер. Всяка пържола оваляйте първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата.

Оставете всички оваляни пържоли една върху друга в поднос във фризера поне за 20 минути. След като ги извадите отново ги оваляйте в панировката и ги изпържете в силно сгорещено олио (повечко).

Всяка пържола се пържи средно за 8-10 минути. Отцедете пилето по киевски върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар