Шарлота с козунак

тинтин
Новак
1
83
159
14/04/2011
"Да ви разкажем ли защо този десерт се превърна в тотален хит или вие ще откриете сами?"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 707
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половин чаена чаша захар се карамелизира до светло кафяво и се облива дъното на обла тавичка.

Отгоре се нарязва маслото на парчета, поръсва се със счуканите орехи. Отгоре се подреждат парчета козунак, заливат се с яйцата, разбити с 1 чаена чаша захар и млякото.

Пече се на умерена фурна на 180 градуса. Обръща се гореща върху тортена чиния.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар