ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушена земна ябълка

Задушена земна ябълка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k8089581k
Задушена земна ябълка1 / 2
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гулия - 1 кг земна ябълка
  • моркови - 4 бр., бейби
  • картофи - 2 бр.
  • арпаджик - 6 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • ориз - ½ к.ч.
  • зехтин - ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • джоджен - 3 - 4 листа, пресен
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме земните ябълки. Нарязваме ги на едро. Заливаме ги с 1 с.л. лимонов сок, за да не потъмнеят.

Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук и чесъна.

Към тях прибавяме изчистените и измити моркови и парчетата земна ябълка.

Продължаваме да запържваме, като добавяме нарязаните на дълги парчета картофи.

Добавяме водата и след като тя заври, прибавяме измития ориз, захарта, останалия лимонов сок и солта.

Намаляваме силата на огъня и задушаваме ястието под капак, докато земната ябълка омекне.

Отстранявяме от огъня и оставяме да изстине под капак.

Сервираме с поръсен ситно нарязан джоджен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: