Задушена земна ябълка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
579
959
475
01/03/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 131
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме земните ябълки. Нарязваме ги на едро. Заливаме ги с 1 с.л. лимонов сок, за да не потъмнеят.

Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук и чесъна.

Към тях прибавяме изчистените и измити моркови и парчетата земна ябълка.

Продължаваме да запържваме, като добавяме нарязаните на дълги парчета картофи.

Добавяме водата и след като тя заври, прибавяме измития ориз, захарта, останалия лимонов сок и солта.

Намаляваме силата на огъня и задушаваме ястието под капак, докато земната ябълка омекне.

Отстранявяме от огъня и оставяме да изстине под капак.

Сервираме с поръсен ситно нарязан джоджен.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар