Кюфтета от зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
05/02/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо588
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на ситно и го изпържваме в част от мазнината, добавяме 1 к.ч. вода, сол и задушаваме до готовност.

Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме ситно нарязания чесън. Отделно задушаваме наситнения лук.

Към него прибавяме ориза и водата в съотношение 1 към 3.

Смесваме сварения ориз със зелето, поръсваме с нарязаните магданоз и копър и черния пипер. Разбиваме яйцата с млякото и брашното и ги прибавяме към зелето и ориза.

Разбъркваме и от сместа оформяме кюфтета, овалваме в брашно и галета и пържим в горещо олио.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар