Мексикански питки тортили

ЕфросияЕфросияДжедай301
12/04/2011
"Нищо сложно няма в приготвянето на тези мексикански питки!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 344
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в голяма тава брашното със солта, постепенно добавете поразтопеното масло и разбъркайте до получаването на трохи. След това започнете да добавяте 3/4 ч.ч. топла вода. Оформете от полученото тесто питки с диаметър около 12 см.

Мексиканските питки тортили се пекат в ненамазнен предварително нагрят тиган. От едната страна са необходими 3 минути, а от другата - 2 минути. Тортилите се поднасят топли със солена плънка от различни меса, зеленчуци, сосове,

Рейтинг

5 11
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радомира Михайлова
Вкусни и сполучливи. За да се запазят меки веднага след печене ги завивайте в хавлиена кърпа.
1
0