Скариди с доматен сос

13/04/2011
"Чистенето на скаридите може да е малко досадно, но резултатът е толкова вкусен, че бихме го правили всеки ден, без да се оплакваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 755
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скаридите и ги сложете да се задушават в малко зехтин и вода. Загрейте в тенджерка отделно зехтин и запържете нарязаните лук и чесън. Добавете консервираните домати, както и пресните, ситно нарязани.

Когато кипне, добавете скаридите заедно с мазнината им, а след това и малко вино. Оставете да къкри за около 15 минути. Прибавете сол и всички останали подправки и сиренето и доварете за още 10-15 минути. Поднесете с накълцан магданоз.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар