Пиринска яхния с ярешко

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
16
7949
11/04/2011
"Дали от чистия въздух или от крехкото ярешко, но това е най-вкусната яхния, която сме вкусвали "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 747
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции ярешкото месо и го запържете в мазнината. Прибавете към него ситно нарязания лук, а след това доматите, обелени и нарязани на ситно. Добавете в соса сол на вкус, черния и червен пипер, след което го разредете с топла вода, колкото да покрие месото.

Щом ястието заври отново, прибавете гъбите, нарязани на филийки. Оставете да къкри половин час и прибавете маслините. Като поврят маслините, прибавете картофите нарязани на филийки. Доварете яхнията на слаб огън. Преди да я свалите от котлона поръсете със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
цеца
цеца
24.04.2015 18:53
само че ако сложиш доматите преди картофите картофите няма да се сварят.
2
0