Гювеч от ярешко със зеленчуци

20/04/2011
 Zazu
от ZazuНовак
"Просто слагате крехкото ярешко в гювеча, добавяте зеленчуци от градината и ... чакате, докато стане готово. Да ви е сладко "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо180 мин.
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 307
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на еднакви парчета ярешкото месо. Овкусете го със сол и черен пипер. Сложете го заедно с 2 ситно нарязани глави лук да ври с малко вода. Като се изпари водата, добавете мазнината. Задушавайте до омекване на ярешкото, след което го изсипете в гювеч.

Прибавете обелените и нарязани на колелца картофи, нарязаните тиквички, зеления фасул, който е предварително изчистен и задушен до омекване, нарязаните на кубчета патладжани, бамята, чупките на ивици и зеленото грозде (ягориди).

Поръсете всички с магданоза, черен и червен пипер и сол на вкус, объркайте леко и сложете с капака да се пече за около два часа в умерена фурна. Преди да го извадите полейте с разбитите яйца и го доопечете, докато стегнат.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Страхотна рецепта но аз неслагам бамя и грозде.На ярешкото слагам обилно джоджен. Най-много му подхожда според мен.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв