Чакчак

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
13/02/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 076
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд изсипваме брашното, солта и жълтъка и замесваме тесто с 25 мл вода. Разделяме го на две парчета и от тях разточваме кори.

Всяка кора режем на ленти. Разтопяваме маслото в съд върху котлона. В него изпържваме лентите до зачервяване.

Изваждаме ги и ги оставяме да изстинат. Нарязваме изпържените ленти на парчета с дължина около 2 см.

Смиламе ореховите ядки в блендер и ги разбъркваме с меда. Добавяме изпърженото тесто и разбъркваме в дълбок съд.

Слагаме в хладилник откъдето вадим чакчака 30 минути преди сервиране.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар