ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински дроб по селски

Свински дроб по селски

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
13/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Спазете точно упътванията на рецептата и ще поучите сочен и ароматен свински дроб по селски!"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • бекон - 100 г, може и сланина
  • лук - 3 глави кромид
  • червени чушки - 4 броя
  • домати - 3 броя
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона или сланината на ленти и ги сложете в малко мазнина да се запържат. Нарежете черния дроб на средно големи парчета и го поръсете с черен пипер и сол. След около 10 минути ги оваляйте в брашно и ги сложете да се запържат.

Щом дробът е полуготов, добавете нарязаните на едри парчета зеленчуци (лукът на дебели полумесеци), виното и оставете да се задушава, докато дробът по селски остане почти само на мазнина.

Овкусете със сол и черен пипер.

Рейтинг

5 8
4 9
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка: