Свински дроб по селски

13/04/2018
 Илария
от ИларияНовак
"Спазете точно упътванията на рецептата и ще поучите сочен и ароматен свински дроб по селски!"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо126 872
  • Преглеждания за месеца526
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари10 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински дроб - 1 кг
  • бекон - 100 г, може и сланина
  • лук - 3 глави кромид
  • червени чушки - 4 броя
  • домати - 3 броя
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона или сланината на ленти и ги сложете в малко мазнина да се запържат. Нарежете черния дроб на средно големи парчета и го поръсете с черен пипер и сол. След около 10 минути ги оваляйте в брашно и ги сложете да се запържат.

Щом дробът е полуготов, добавете нарязаните на едри парчета зеленчуци (лукът на дебели полумесеци), виното и оставете да се задушава, докато дробът по селски остане почти само на мазнина.

Овкусете със сол и черен пипер. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 8
4 9
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Ирина
Ирина
02.06.2013 06:22
Имам една забележка. Дроба не се соли предварително защото става твърд при пърженето. След като е готов, тогава посолете.
13
0
Yanna
Yanna
17.02.2013 16:08
И при мен се получи много добре. По принцип пека дроба и ми става сух, но тази рецепта е супер. На края добавих малко чесън на прах и стана още по апетитно;)
0
0
Гео
Гео
29.12.2012 13:50
С една не много люта чушка е още по-ммммм.Аз го сготвих червено вино но пак е хубаво.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв