Спаначено суфле

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
10/04/2011
"Свежо ястие за ценители, което може да поднесете топло или студено!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 368
  • Преглеждания за месеца438
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Суфле

Начин на приготвяне

Почистете и измийте спанака. Сложете го да се свари в подсолена вода, отцедете го и го накълцайте на ситно. Запържете брашното в сгорещеното масло. Долейте прясно мляко и 1 ч.ч. вода, в която е врял спанакът.

Оставете соса да ври за 5 минути на слаб огън, след което го свалете от котлона и го застройте с 3 разбити жълтъка. Белтъците разбийте на сняг с щипка сол. Прибавете спанака, сол на вкус и белтъците, като разбъркайте внимателно.

Изсипете сместа в намаслена и поръсена с галета тава. Настържете отгоре кашкавал и разпределите кубчета масло. Опечете спаначеното суфле в силна фурна и го поднесете веднага. По същия начин може да приготвите суфле от коприва, лапад, киселец.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар