Хрупкава картофена тортиля

26/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Тортилята е наша слабост, затова я сготвихме и публикувахме веднага. Тази класическа хрупкава испанска тортиля върви перфектно с бяло винце и добра компания "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219 422
  • Преглеждания за месеца5523
  • Преглеждания за седмицата325
  • Коментари11 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чили - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме обелените картофи и ги намачкваме, докато са топли, подправяме ги на вкус.

В тефлонов тиган загряваме половината зехтин и сипваме картофеното пюре. Притискаме и заглаждаме.

Печем на котлона 10 минути на средна температура и с помощта на капак или голяма чиния обръщаме от другата страна.

Сипваме останалия зехтин и плъзваме тортилята в тигана.

Печем тортията още 10 минути и внимателно прехвърляме в сервировъчна чиния.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 11
4 5
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Петя
Петя
15.04.2019 18:51
И аз знам от приятелки,живели и работели в Испания ,че картофите за тортийа се пържат и има яйца и лук.Но рецептата ме заинтригува тъй като е още един начин за поднасяне на картофите без участието на яйца и с минимум продукти.Ще се възползвам от нея:)
0
0
Lidia Damianova Zlatarska
А МАЙКА МИ ДОБАВЯШЕ СИРЕНЕ
0
0
Liliq Dimitrova
Liliq Dimitrova
21.11.2016 20:44
Тортилята се приготвя от картофи,които се пържат в зехтин,с кромид лук нарязан по наедро,малко чесън,като се поизпържат картофите се добавят разбитите яйца,като се зачерви се обръща.Става много хубава,има вариант да се добавят и чушки,дават допълнително много хубав вкус.Това по-горе не е никаква тортия,а голямо картофено кюфте:-)
26
3

Виж всички коментари или напиши такъв