Телешки дроб с винен сос

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
302
286
12/10/2007
"Имате ли представа колко вино пие този телешки дроб или една бутилка ще ни стигне?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 512
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия черен дроб се нарязва на тънки продълговати или широки късчета, посолява се и се запържва в маслото, като се оставя сочен (алангле) и се изважда.

В същата мазнина се прибавя брашното и се залива с виното. В така получения сос се прибавят запържените късчета дроб и се варят на тих огън 15 - 20 мин. преди свалянето им от огъня се овкусява със сол и нарязания магданоз.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
К К
К К
15.05.2016 02:04
Не съм опитвала, но сигорно е хубав!
0
0
Ваня Георгиева
Телешкия дроб от младо теле е много вкусен и полезен.
0
0