Облечени кренвирши

IvankaIvankaНовак6
09/04/2011
"Знаете, че не е прилично да поднасяте кренвиршите голи!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28 441
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пресятото брашно направете кладенче и сипете в него разтворената в млякото мая. Добавете солта, захарта и разтопеното масло. Омесете тесто и го оставете да втаса 15 минути.

Разрежете кренвиршите на две по дължина, а домата нарежете на пръчици.

От разточеното тесто се оформят ленти с дебелина 1-2см. Всяка половинка кренвирш и парченце домат омотайте спираловидно с тесто, докато напълно се покрият.

Намажете облечените кренвирши с яйце и ги изпечете в намаслена тавичка за 15 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5 10
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sirma
Sirma
29.11.2013 02:24
Страхотни са!
0
0