Патица на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Патица на фурна
20/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"Забравете за патицата по пекински, това е рецептата за приготвяне на най-вкусната патица!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете 1 млада, добре охранена патица. Посолете отвътре и отвън и натрийте със смлян черен пипер. Поставете я в тавичка и я полейте с разтопеното масло. Около нея разпределете нарязаните моркови, целина, лук и сложете да се пече.

Когато зеленчукът започне да се пържи, долейте бульона и виното. От време на време поливайте патицата със соса и я обръщайте, за да се запече равномерно от двете страни.

В случай, че сосът изври, долейте още бульон или гореща вода и вино.

Рейтинг

4.2
510
43
36
20
10
Дай твоята оценка: