Свински джолани на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
942
4k
10
15k
14/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
"Няма нищо по-хубаво от добре приготвения крехък и сочен джолан. Наслада за цялото семейство. Такава е и тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг джолан
  • чесън - 1 глава, смлян или начукан
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 2 с.л., може и лимонов сок
  • олио - ½ к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете свинския джолан, нарежете го на 3-4 порции и го посолете, поръсете със смлян черен пипер и го натрийте с пресования чесън, размит с малко оцет или лимонов сок.

Поставете месото в тава и го залейте с мазнината и малко вода.

Сложете да се пече в умерено силна фурна, като първоначално го покриете с алуминиево фолио.

Поднесете двинските джолани с гарнитура от салата, туршия или картофено пюре.

Рейтинг

5 12
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: