Свински джолани на фурна

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
14/12/2018
"Няма нищо по-хубаво от добре приготвения крехък и сочен джолан. Наслада за цялото семейство. Такава е и тази рецепта"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо354 549
  • Преглеждания за месеца767
  • Преглеждания за седмицата177
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг джолан
  • чесън - 1 глава, смлян или начукан
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 2 с.л., може и лимонов сок
  • олио - ½ к.ч.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Вземете свинския джолан, нарежете го на 3-4 порции и го посолете, поръсете със смлян черен пипер и го натрийте с пресования чесън, размит с малко оцет или лимонов сок.

Поставете месото в тава и го залейте с мазнината и малко вода.

Сложете да се пече в умерено силна фурна, като първоначално го покриете с алуминиево фолио.

Поднесете двинските джолани с гарнитура от салата, туршия или картофено пюре.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 12
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#174258
Любимо ястие. Имам два джолана за неделя, слагам и гъби. Както е студено, с едно червено вино....Поздрави от зимния Буенос Айрес !!
5
1
Галичка Николова
Точно имам два джолана.Не съм се сещала да ги натривам с чесън.Слагала съм го в съда,в който пека. Ще пробвам варианта. А предполагам киселината се слага за да се разградят по-лесно мускулните влакна.Винаги поръсвам с малко оцет,когато готвя свинско,особено ако съм нямала време да го мариновам.Киселото не се усеща изобщо,а месото става крехко.Благодаря за идеята.
6
1
никнай
никнай
24.02.2016 23:02
Рецептата е трепач ако е без кисилина.
За препоръчване е джолана да се пече цял (става по-сочен)и след това да се разфасова на порции. Ако се залее с тъмна бира ще се получи неповторим вкус.
20
4