ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Картофена яхния с пилешко

Картофена яхния с пилешко

EfrosiaEfrosia
Джедай
943
4k
10
15k
Картофена яхния с пилешко
Снимка: Габриела
1 / 3
09/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Пилешка яхния с картофи ли сте сготвили? Приемате ли гости?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 1 кг обезкостено
  • картофи - 500 г
  • лук - 3 - 4 глави
  • олио - 1 к.ч.
  • домати - 4 - 5 броя
  • чубрица - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер - млян и на зърна
  • червен пипер - 1 к.л.
  • люти чушки - 1 - 2 лютиви пиперки (по желание)
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обезкостеното пилешко на късове, а обелените картофи на кубчета. Сложете пилешкото да се запържи в олиото заедно с лука, нарязан на тънки филийки. Посолете, поръсете с червения пипер и добавете 4-5 обелени и настъргани домата.

Долейте с чаша гореща вода и добавете картофите. Оставете ястието да ври на умерен огън и когато леко поизври, добавете черен пипер на зърна и по желание 1-2 лютиви пиперки. Долейте при нужда с още малко гореща вода. Оставете да къкри, като при нужда отново доливайте с гореща вода.

Когато картофите и месото са омекнали напълно, размийте брашното в малко вода и го добавете към картофената яхния с пилешко. Варете още няколко минути и отстранете от котлона. Поднесете ястието с наситнен магданоз.

Рейтинг

5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: