Мусака от кисело зеле

09/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Когато наистина обичате мусака, но не може да устоите на киселото зеле - си пригответе ароматна мусака от кисело зеле "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 185
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 1 кисела зелка, средно голяма
  • мазнина - ¾ к.ч.
  • зелев сок
  • ориз - ½ ч.ч.
  • кашкавал - 3 с.л. настърган, може и сирене
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол
  • прясно мляко - 1 и ½ ч.ч.
  • яйца - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето и го задушете до омекване в мазнината заедно с малко зелев сок. Отделно сварете ориза в 1 и 1/2 ч.ч. подсолена вода. Сварения ориз разбъркайте с кашкавала или сиренето, с наситнения магданоз и черен пипер на вкус.

В намазнена тава разстелете половината зеле, върху него ориза и втората половина зеле. Залейте мусаката с прясното мляко, разбито с яйцата.

Пече се в силна фурна до зачервяване.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Л.Н.
Л.Н.
17.09.2013 16:45
Без брашно в заливката естествено е да отиде отдолу - поне 2 - 3 суп. л. брашно трябват!
0
0
фредерика
фредерика
02.04.2012 15:45
При мен нещо не се получи със заливката, отиде отдолу...брашно ли трябва да сложа или ми е голяма тавата?)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв