ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа от брюкселско зеле с бекон

Крем супа от брюкселско зеле с бекон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k8059581k
Крем супа от брюкселско зеле с бекон1 / 2
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.

Необходими Продукти

  • бекон - 100 г
  • лук - 1 глава
  • хляб - 2 филии, сух
  • копър - 1 връзка
  • брюкселско зеле - 500 г
  • бульон - 800 мл зеленчуков
  • сметана - 200 мл
  • карамфил - 1 зърно
  • магданоз - ½ връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • мащерка
  • майорана - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме бекона на ситно и го запържваме в тиган, вадим го.

В отделената мазнина изпържваме хляба, но който сме махнали коричките и сме нарязали на парчета.

Нарязваме зелето, лука и копъра и ги запържваме 5 минути в сгорещеното олио, посоляваме и слагаме останалите сухи подправки и копъра, нарязан на ситно.

Наливаме бульон и варим 30 минути на слаб огън, изваждаме дафиновия лист и карамфила.

Разбиваме супата на пюре с миксер и смесваме със сметана.

Поднасяме с бекона, изпържения хляб и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: