Гювечета със зелен фасул, лук и кренвирши

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
308
288
17/12/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 420
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът след като е измит се нарязва и сварява за около 15-20 мин.

Лукът се нарязва на дебели полумесеци, запържва се на тих огън в предварително загретите масло и олио, като се разбърква. Добавят се нарязаните на малки кубчета кренвирши, чубрицата, солта, задушения фасул. Разбърква се и се задушава още 2 - 3 мин. на силен огън.

Готовата смес се разпределя в гювечетата. Във всяко се оформя кладенче, в което се счупва по едно яйце. Поръсва се с черен пипер.

Пече се при температура 180-200 градуса, докато яйцето се забули. Поръсва се с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
l_dichevski
l_dichevski
19.01.2013 18:26
Кулинарията е необятна и винаги може да се импровизира с много добър резултат.
0
0