Рибена чорба от шаран по ирландски

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
21/04/2011
"Разочароващо за мнозина, но в тази рибена чорба по ирландски няма и капчица уиски. Затова пък е вълшебно вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 327
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте шарана. Отрежете главата и перките. Разрежете рибата на две по дължина и извадете средната кост. Залейте с 4 ч.ч. леко подсолена вода главата и перките. Варете половин час, след което прецедете бульона.

Нарежете на филийки лука и го запържете в мазнината. Прибавете картофите, обелени и нарязани на кубчета, доматите, обелени, изчистени от семките и нарязани на кубчета, малко индийско орехче, мащерката, сол и черен пипер на вкус. Залейте с рибния бульон и варете 30 минути. После прибавете нарязаната на парчета риба и варете до омекването й.

При нужда долейте още гореща вода. Преди да свалите чорбата от котлона, поръсете с копър и наситнен магданоз. След още няколко минути прибавете и 1 с.л. сметана. Рибената чорба от шаран по ирландски може да се поднесе с гореща с препържени сухари.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Поли
Поли
03.12.2012 00:24
Ирландците не хапват шаран,за тях това е декоративна риба!
1
0