ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа с ръжен хляб и кашкавалени топки

Супа с ръжен хляб и кашкавалени топки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k702958905
Супа с ръжен хляб и кашкавалени топки
24/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 1 с.л.
  • ръжен хляб - 200 г
  • домати - 3 - 4 бр.
  • бульон - 750 мл пилешки
  • белтъци - 2 бр.
  • босилек - ½ връзка
  • кашкавал - 30 г
  • сметана - 125 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситняваме лука и чесъна и ги запържваме до прозрачност в сгорещеното масло.

Прибавяме натрошения хляб и леко го запържваме.

Сипваме настърганите домати и бульона и варим – 15 минути.

Слагаме отделно вода да заври.

Разбиваме белтъците с щипка сол, настъргваме кашкавала, накъсваме босилека и ги смесваме.

С две чаени лъжички взимаме от сместа и пускаме топките във врящата вода.

Варим 4 минути, изваждаме и отцеждаме.

Пасираме супата, добавяме сметана, поръсваме с черен пипер и поднасяме с кашкавалени топки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: