Боб чорба по манастирски

09/04/2011
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Ако искате да опитате наистина вкусна боб чорба - пригответе я по манастирски!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции2-4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 294
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително в студена вода боба поне за 4-5 часа. След това го залейте с 3 л вода и се слага да се вари. След като кипне се оставя да се вари до леко омекване. Прибавят се олиото и нарязаните на дребно моркови, целина, лук.

Около 15-20 минути преди боб чорбата по манастирски да се свали от огъня се прибавят нарязаните на кубчета домати заедно с нарязаните листа джоджен.

Посолява се и се освежава с накълцан магданоз. По желание се добавят червен и черен пипер на вкус.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 11
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар