Супа топчета с фиде

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
03/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Много хранителна, много вкусна и най-вече много лесна - бърза и ефектна супа за заети домакини"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • картофи - 3 броя
  • моркови - 1 - 2 броя
  • ориз - 1 - 2 шепи
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • фиде - на око
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със сол, черен пипер, чубрица и ориз. Оформете топчета, които може да оваляте леко в брашно. Нарежете морковите и картофите и сложете да се варят в 1-2 литра вода. Когато водата заври добавете и топчетата. Посолете на вкус, поръсете с черен пипер.

10 минути преди да свалите супата от котлона добавете фидето. Разбъркайте и оставете супата да се довари. След това я охладете леко и я застройте с разбитите яйца с прясното мляко и оцета. Поднесете супата топчета с фиде с поръсен магданоз.

Рейтинг

4.7
516
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
много вкусна супа, прекрасна рецепта за млади кулинари и аз не слагам ориз на каймата, пак става вкусно
29.02.2016 15:06
1
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Приготвих я без ориза в топчетата - каймата си я овкусих със специална подправка, а застройката я направих с кисело мляко.
09.02.2016 22:07
2
Мариела Христова
Мариела Христова
Направих я без застройка и не сложих ориз, но стана също много вкусна.
27.01.2016 08:04
готвачка
готвачка
И топчетата се разпаднаха. Не може без яйце.
03.02.2014 19:52
2
3
2
Покажи всички подкоментари