Нормандски зимен пунш

13/02/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълката се измива добре, разрязва се на две и се изрязват 3 плътни резена. Сърцевината се маха и останалата част от ябълката се реже на кубчета.

В три огнеупорни стъклени чаши се разпределят кубчетата ябълка. Във всяка чаша се слага по 1 пръчица канела.

Ръбът на всяка чаша се украсява с резен ябълка. Кипват се 400 милилитра вода и в тях се пускат пакетчетата чай.

След две минути се вадят и чаят се разпределя в чашите. Добавя се по 20 милилитра коняк във всяка чаша, а след това - по 40 милилитра вино във всяка чаша. Сервира се веднага.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар