Пуйка с ориз и броколи по английски

21/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо100 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме ориза в 400 мл леко подсолена вода и го оставяме да набъбне за 20 минути под капак на тих огън.

Разделяме броколите на съцветия и ги сваряваме 8 минути в подсолена вода.

Нарязваме месото на ивички и го изпържваме в сгорещено олио.

Прибавяме нарязания на тънки кръгчета лук и го задушаваме до прозрачност.

Сипваме брашното и разбъркваме, наливаме бульона и оставяме да поври 10 минути на слаб огън.

Прибавяме сметаната и подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.

Поливаме ориза и броколите с разтопеното масло и поднасяме с месото.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар