Пилешки крилца по корейски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
229
27
220
12/02/2016
"Любители сме на пилешките крилца, така че ще опитаме и тези !"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 553
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 1 кг
  • олио - 4 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • оризово вино - 4 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • чесън - 7 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките крилца се измиват и добре се подсушават. Чесънът се нарязва на ситно. В дълбок тиган се загрява олиото и в него се запържват крилцата от всички страни до златисто.

В съд се смесват виното, водата, соевият сос, лютият червен пипер, чесънът и захарта. Всички крилца се връщат в тигана и се заливат със соса. Похлупва се с капак и се готви 4 минути.

Разбърква се, отново се похлупва, котлонът се намалява до средно и крилцата се готвят още 4 минути.

Капакът се маха и ястието се готви още 5 минути, докато сосът се изпари почти изцяло. Сервира се веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар