Торта с праз

24/10/2016
"Великолепна торта, която за съжаление няма да откриете в нито една сладкарница "
Приготвяне45 мин.
Готвене35 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 817
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто от брашното, маслото, единия жълтък, морската сол и водата.

Слагаме го в намазана с мазнина тортена форма, така че по края да има повдигнато ръбче и го оставяме да престои 30 минути в хладилника. Почистваме праза и лука, нарязваме ги на тънки кръгчета и ги задушаваме до прозрачност.

Разбиваме сметаната с водата, добавяме останалите жълтъци, солта, индийското орехче и пасирания чесън. Смесваме праза и лука с получената смес и добавяме дребни късчета сирене Рокфор.

Изливаме върху тестото във формата и печем на 170 градуса около 35 минути. Сервираме тортата гореща.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
03.01.2019 23:49
А и това по скоро е тип тарта и най-малко торта
0
0
Анонимен
Анонимен
03.01.2019 23:47
Освен това на картинката върху плънката се вижда тесто, а в рецептата цялто тесто е под плънката
0
0
Maria Staikova Doikova
Maria Staikova Doikova
03.01.2018 14:06
В тази рецепта нещо не е наред , например водата , сигурни ли сте , че е 1/2литър?Става много водна .
1
0