Бисквитена торта с ром

21/04/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Необикновено вкусна бисквитена торта, която впечатлява и с визия!"
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 471
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома поне за 1 час. Загрейте прясното мляко до кипване, прибавете захарта и бъркайте докато се разтвори. Отделно разбийте яйцата със захарта и брашното и започнете да прибавяте тази смес при непрекъснато бъркане към топлото мляко.

Сложете крема на котлона и бъркайте до сгъстяването му. Ароматизирайте с ванилия и прибавете 2 с.л. от рома, в който киснат стафидите. Започнете да редите тортата, като редувате ред бисквити, обилно крем и така до изчерпване на количествата.

Между отделните блатове нахвърляйте от отцедените стафиди и орехи. Най-отгоре залейте обилно с крем, направете украса по желание. Оставете тортата да престои поне 4 часа преди да сервирате.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

лорета
лорета
03.01.2014 12:14
Екстра на вкус хилкат се всички с тая готина рецепта мерси, милко
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв