Ризото с шафран и кашкавал

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
575
959
475
29/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо853
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме на ситно лука и задушаваме в малко вода и мазнина. Добавяме измития ориз и бъркаме, докато стане прозрачен.

Разтваряме бульона в литър вода на котлона и като заври изсипваме в него ориза.

Добавяме шафрана, посоляваме и посипваме с черен пипер. Сипваме половината кашкавал.

Готовото ризото сипваме в чинии и посипваме с останалия кашкавал.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар