ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки сърчица на скара

Пилешки сърчица на скара

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
315
27
236
Пилешки сърчица на скара
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • пилешки сърчица - 800 г
  • лук - 1 глава
  • майонеза - 120 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • индийско орехче - на върха на ножа
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сърчицата се измиват добре. Мазнината не се изрязва, за да станат сърчицата по-сочни. Слагат се в голяма купа. Поръсват се със сол и черен пипер. Лукът се реже на шайби и с него се покриват сърчицата.

Покрива се с майонеза, поръсва се с индийско орехче и се разбърква добре. Сърчицата се оставят да се мариноват 2 часа в хладилника. След това се нанизват върху шишчета.

Пекат се на скара, като се въртят, за да се изпекат добре от всички страни. Сервират се веднага, без да се махат от шишчетата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: