Паниран карфиол с бира

31/01/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 490
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 50 г
  • брашно - 50 г
  • бира - 30 мл
  • сода - 1 щипка
  • черен пипер - 2 г
  • сол - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и накъсваме карфиола на малки парченца. Слагаме на котлона за заври вода, в която изсипваме солта.

Когато водата е готова изсипваме в нея карфиола и го варим за 5 минути. Изваждаме го и го оставяме да се изцеди.

В купа разбиваме яйцата, бирата, содата и брашното.

Потапяме късчетата карфиол последователно в получената смес и в галетата. Пържим ги на маслена баня до златисто.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар