ezine.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Салата Мимоза с рибена консерва

Салата Мимоза с рибена консерва

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k719958931
Салата Мимоза с рибена консерва
24/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, морковите и яйцата и след като изстинат ги почистваме.

Настъргваме на ситно ренде картофите, морковите, белтъците, жълтъците и кашкавала в отделни купички. В чинията за сервиране сипваме рибената консерва и я намачкваме с вилица, разпределяме по цялото дъно.

Намазваме с малко майонеза, отгоре слагаме белтъците и пак намазваме с майонеза, следват морковите и пак майонеза.

Нарязваме лука на ситно и го заливаме с вряла вода за 5-10 минути и го нареждаме върху морковите. Следват картофите, които леко посоляваме и намазваме с майонеза.

Последователно редим кашкавала, жълтъците и копъра, без да мажем с майонеза. Оставяме в хладилник за 2 часа и сервираме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: