Пилешко месо с царевица и бял пипер по полски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
229
27
220
20/01/2016
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 227
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 г филе
  • царевица - 200 г замразена
  • масло - 40 г
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сметана - 200 г заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се измива добре и се нарязва на ивици. Подсушава се и се запържва в дълбок съд, в който е разтопено маслото.

Месото се запържва по около 2 минути от всяка страна на силен огън, докато стане бяло.

Котлонът се намалява на среден и се добавя сметаната. Разбърква се много добре и се готви 2 минути при непрекъснато бъркане.

Похлупва се с капак и котлонът се намалява на минимум. Готви се още 5 минути.

Добавя се замразената царевица и всичко се задушава под капак още 10 минути на минимален огън. Сервира се веднага.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар