Кюфтета от овесени ядки

тинтин
Новак
27
623
2k
17/07/2011
"Открихме как кюфтенцата да станат още по-хрупкави. Заповядайте на по чаша бира, за да го споделим с вас!"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6-8 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 090
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Зеленчукови Кюфтета

Начин на приготвяне

Овесените ядки се заливат с 300 мл. вряла вода. Изчакват се 5 минути да набъбнат.

Прибавят се настърганият лукът, счуканите орехи, настърганият кашкавал, 2-3 щипки сол, черен пипер, чубрица и натопения във вода и изстискан хляб. Всичко се омесва добре.

Оформят се кюфтетата и се овалват в брашно. Пържат се в силно сгорещено олио (в повечко олио).

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 2
4 7
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Валентина Печева
Валентина Печева
20.12.2013 23:32
Не трябва ли да се сложат и яйца в тази рецепта?
4
0
Neli Gospodinova
Neli Gospodinova
29.01.2012 12:20
Прекрасни са!Но, аз след като ги овалях в брашно, ги овалях и в олио и след това ги изпекох.
3
0
Милена
Милена
25.08.2011 08:39
Стахотни са. Обаче си ги залях с кисело мляко, чесън и копър. Вкусотия.
0
0