Млечно-шоколадов мус с инстантно кафе

26/10/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"И не забравяйте - трябва да си запазите място и за този невероятен кадифен млечно-шоколадов мус с инстантно кафе "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
  • Преглеждания общо3 245
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме желатина във вода да омекне.

Слагаме изстудените мляко и сметана в широк съд и разбиваме с миксера на средна скорост, докато сместа се втвърди, за да се получи по-добре. Съдът с млякото трябва да е поставен върху друг пълен с лед.

Стопяваме захарта с 1 с.л. вода върху котлона, като спираме процеса точно преди захарта да се оцвети в светъл карамел.

Прибавяме захарта към разбитите жълтъци и яйце, сипваме желатина и бъркаме с миксер, докато сместа изстине. Разтопяваме шоколада на водна баня и към него прибавяме кафето.

Получената смес прибавяме към разбития крем и внимателно разбъркваме. Сипваме във формички и изстудяваме.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар