Португалско месно асорти

30/09/2016
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
"Открихме най-правилното приложение на формата за кекс - в нея най-добре се приготвя португалско месно асорти "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • пилешко месо - 200 г
  • телешко месо - 200 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/3 ч.л. млян
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява и се смила. Свинското и телешкото месо се режат на ситно, след което се смилат и се смесват с пилешкото месо.

Добавя се измитият ориз.

Лукът се реже на ситно и се добавя в каймата.

Добавя се доматеното пюре, водата, солта и белият пипер.

Сместа се разбърква много добре и се слага в огнеупорен съд, намазан с мазнина.

Пече се 30 минути на 180 градуса.

Сервира се горещо или студено.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар