Яхния с нахут

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Яхния с нахут1 / 2
02/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Колко от вас са опитвали яхния с нахут?"

Необходими Продукти

  • нахут - 1, 5 ч.ч.
  • лук - 1/2 глава кромид
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 2 броя
  • гъби - 3 - 4 броя
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
  • карамфил - 1/2 к.л. счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата вода се разтваря зеленчуковия бульон.

Лукът се нарязва и се задушава в малко мазнина. Добавят се и нарязаните моркови и гъби. Картофите се обелват и нарязват на малки парчета.

В отделен съд се загрява маслото и се размива с брашното. Добавя се бульонът и се бърка енергично. Сипват се запържените зеленчуци, нахутът и картофите.

Ястието се овкусява с подправки, а при нужда се долива още малко вода. Оставя се да къкри на бавен огън за около 20-25 минути, като от време на време се бърка.

Рейтинг

4.4
510
42
32
21
10
Дай твоята оценка: