Черен дроб с бяло вино и лук

09/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 883
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме нарязания лук в половината от маслото до златисто.

Почистваме, измиваме и подсушаваме черния дроб и го нарязваме първо на тънки филийки, а после на тънки ивици.

Изпържваме го без сол в останалото масло.

Изваждаме го от тигана и подправяме с черен пипер, сол и лимонов сок.

В загрят тиган изливаме 100 мл вино и в него веднага пускаме черния дроб и лука, разбъркваме.

Доливаме останалото вино и поръсваме с нарязания магданоз.

Сервираме с картофено пюре.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар